phone icon

Linia Verde

+373 22 229-960
MENU
Inapoi

„Arena Chișinău” - în atenția conducerii Agenției Proprietății Publice

3 septembrie, 2021

În dimineața zilei de astăzi, Eugeniu Cozonac, directorul general al Agenției Proprietății Publice (APP) a efectuat o vizită de lucru la complexul ,,Arena Chișinău”.

În cadrul vizitei, Eugeniu Cozonac, directorul general al APP, s-a întâlnit cu reprezentanții SRL ,,Arena Națională” și ai companiei private de implementare, fiind efectuat un schimb de opinii privind derularea proiectului de interes național și reliefat specificul construcției. Ulterior, a fost făcut un tur al complexului, fiind vizitate încăperile acestuia, precum și discutate lucrările care urmează a fi efectuate în viitorul apropiat. 

Directorul general al APP a reiterat importanța finalizării acestui proiect pentru Republica Moldova, la moment obiectivul fiind gata într-o proporție de circa 98%, lipsind doar amenajarea căilor de acces, fără de care nu este posibilă exploatarea complexului. ,,Proiectul dat se află în atenția Agenția Proprietății Publice, a Guvernului RM. Urmează încă un pas spre realizarea acestuia. Și este indubitabil faptul că, în termeni restrânși, va fi găsită soluția optimă pentru finalizarea și darea în exploatare a obiectivului”, a subliniat Eugeniu Cozonac. 

La rândul său, administratorul complexului Eduard Calancea a remarcat faptul că proiectul dat a fost creat cu scopul de a crea condiții optime pentru organizarea și desfășurarea evenimentelor sportive și socio-culturale. ,,Obiectivul este deja construit și trebuie valorificat. Moldova va avea cu ce se mândri”, a accentuat Eduard Calancea.

Reamintim, că acest proiect de importanță națională a fost executat în cadrul Contractului de parteneriat public-privat nr.01/PPP/AN18 din 24 august 2018, încheiat între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (partener public), succedat de către Ministerul Economiei și Infrastructurii (HG nr.529 din 06-11-2019), SRL ,,Arena Națională” (compania publică de implementare) și SRL ,,Sam Investment Company” (compania privată de implementare) pentru proiectarea, construirea, dotarea tehnică și darea în exploatare a arenei polivalente de interes național.