phone icon

Linia Verde

+373 22 229-960
MENU
Inapoi

Directorul general al Agenției Proprietății Publice se află într-o vizită de studiu în Cehia

11 noiembrie, 2022

O delegație condusă de directorul general al Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac, se află într-o vizită de studiu în Cehia. Programul a inclus întâlniri cu oficiali responsabili de administrarea proprietății publice, parteneriate public-private, precum și din domenii conexe, ca, de exemplu, transporturile. 

Au fost abordate teme precum experiența privatizării, modele de succes de administrare a întreprinderilor proprietate publică și lecțiile învățate din cazurile de companii falimentate. Joi, 10 noiembrie, delegația APP s-a întâlnit cu echipa de la Ministerul de Transport din Praga, în frunte cu viceministrul Tomas Vrbik. La întrevedere s-a discutat despre  potențialul dezvoltării relațiilor în transport, experiența parteneriatelor public-privat la construcția drumurilor și a infrastructurii de trafic aerian. 

Unii oficiali de la Praga urmează să vină în Republica Moldova pentru a oferi consultanță în proiectele pe care le va dezvolta ulterior Agenția Proprietății Publice.

Directorul general al Agenției, Eugeniu Cozonac, a adus mulțumiri pentru suportul în organizarea acestei vizite Ministerului de Externe al Cehiei, precum și ambasadorului Cehiei în Moldova, Stanislav Kázecký.