phone icon

Linia Verde

+373 22 229-960
MENU
Inapoi

Noul director general al Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac, a fost prezentat colaboratorilor agenției

26 august, 2021

Astăzi, 26 august, Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliță, l-a prezentat echipei Agenției pe noul director general al Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac.

Prim-ministrul RM, Natalia Gavriliță, a venit cu un mesaj de salut pentru echipa Agenției reiterând faptul că începând cu ziua de astăzi conducerea Agenției Proprietății Publice va fi reprezentată de Eugeniu Cozonac, cel mai potrivit om cu experiență vastă în managementul corporativ, lansarea și dezvoltarea companiilor, om care are de descurcat mai multe ițe, om care va aduce imaginea scontată a autorității publice, precum și va interveni cu un program reformator pentru entitățile din subordinea agenției. ,,Vom aduce experți internaționali în unele întreprinderi, specialiști din diasporă în consiliile de administrație pentru a redresa situația creată. Astăzi sunt necesare rezultate reale pentru combaterea corupției, însănătoșirea grabnică și efectivă a întreprinderilor”, a subliniat dna Gavriliță.

La rândul său, Eugeniu Cozonac a mulțumit pentru încrederea acordată subliniind că, în scurt timp, vor fi întreprinse un șir de acțiuni pentru ameliorarea situației în domeniul administrării și deetatizării proprietății publice.

,,Cunosc situația din domeniu, am analizat problemele cu care se confruntă mai multe întreprinderi. Vom face ca expresia ,,ca la moldoveni” să denote activitatea de cel mai înalt nivel. Îmi doresc ca APP să devină cea mai exemplară agenție din Moldova, să putem să arătăm excelență în activitate, să ne mândrim cu rezultatele noastre. În administrarea proprietății publice trebuie să fie și va fi cultură cu un impact pozitiv la scară națională”, a menționat Eugeniu Cozonac.

Directorul general al agenției a mai subliniat că, optează pentru transformarea pozitivă. Rezultatele muncii Agenției trebuie să reflecte în creșterea bunăstării pentru fiecare cetățean al țării.

În același context, noul director a îndemnat colaboratorii să fie creativi, proactivi, specificând că vor fi apreciate ideile și soluțiile care vor ajuta la schimbarea spre bine a situației actuale.

Spre final, Premierul RM a dorit succese noii conduceri ai Agenției Proprietății Publice în activitatea profesională, asigurând de tot sprijinul necesar în buna funcționarea a acestei structuri. 

Eugeniu Cozonac deține o experiență de peste douăzeci de ani în managementul corporativ, lansarea și dezvoltarea companiilor în Moldova, Marea Britanie și SUA. A activat ca expert în recrutarea și selecția personalului de conducere executiv, inclusiv în companiile Fortune 500. A făcut studii de masterat și doctorat la universități din SUA și Franța în domeniul administrării afacerilor, leadership, dezvoltarea și schimbarea organizațională.