Guvernul Republicii Moldova

Agenția Proprietății Publice

A A A

Agenția Proprietății Publice a început procesul de elaborare a indicatorilor de performanță pentru administratorii activelor de Stat.

Published on: Fri, 03/06/2020 - 10:18

Agenția Proprietății Publice a început procesul de elaborare a indicatorilor de performanță pentru administratorii activelor de Stat.

 

Procesul de elaborare a indicatorilor de performanță personală pentru administratorii activelor de Stat este o acțiune lansată la data de 25 februarie 2020 de către Directorul general al APP, Ghenadie Țepordei.

 

Administratorii sunt oblogați să prezinte în adresa Directorului general proiectul setului de indicatori de performanță adaptat la activele administrate și genurile de activitate.

Cazurile în care se va întârzia cu prezentarea setului indicatorilor de performanță, vor fi atenționate de Consiliile de administrare.

La etapa a doua seturile vor fi examinate, modificate și completate de specilștii desemnați din cadrul APP apoi consultate cu conducerea Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Finanțelor și cu cabinetul Prim-ministrului.

La etapa a treia seturile indicatorilor de performanță personală vor fi aprobate devenind anexă a contractelor de management.

Prin urmare, Consiliile de administrare a întreprinderilor în baza acestor seturi, vor realiza evaluarea performanței personale a administratorilor și vor determina periodicitatea evaluării acestora (dar mai rar decît trimestrial).

În baza rezultatelor evaluării va fi decisă stimularea, fie sancționarea administratorului.

 

Obiectivul urmărit de Agenția Proprietății Publice prin această procedură este sporirea transparenței și a eficienței administrării activelor publice.

IMPORTANT

There are no items yet.

Subscribe to Agenda