phone icon

Linia Verde

+373 22 229 960
MENU
Inapoi

S.A. „Cartuș”: administrare eficientă și rezultate corespunzătoare

21 iulie, 2021

Anul 2020 a fost dificil și pentru Societatea pe acțiuni „Cartuș”, dar datorită unei administrări eficiente, a reușit să mențină rezultate pozitive în activitatea desfășurată.

Restricțiile și sistarea activității ca urmare a situației pandemice, precum și concurența vădită în domeniu, nu au constituit obstacole pentru S.A. „Cartuș” pentru menținerea unui echilibru economico-financiar pe parcursul anului precedent. Astfel, societatea și-a majorat venitul din vânzări cu 3,56%, iar profitul net cu 11,08%, acesta alcătuind 2,5 mil. lei în anul 2020.

În aceeași ordine de idei, accentuăm, că deși s-a trecut prin procedura de fuziune prin absorbție a întreprinderilor de stat „Cartuș”, „Pulbere” și „Dinamo- MA” și reorganizarea ulterioară a Î.S. „Cartuş” prin transformare în societate pe acțiuni, cu preluarea tuturor obligațiunilor entităților absorbite, nu au fost înregistrate careva datorii față de bugetul de stat, salariați sau furnizori.

În contextul dat, reamintim, că S.A. „Cartuș” a fost înființată cu scopul de a desfășura activități de antreprenoriat, ce prevăd producerea, asamblarea, importul și/sau exportul, reexportul, comercializarea armelor și munițiilor cu destinație civilă și repararea armelor cu destinație civilă, comercializarea, depozitarea și efectuarea lucrărilor cu explozibil de uz civil, articolelor pirotehnice etc.  Agenția Proprietății Publice este deținătoare a 100% de acțiuni (12З562 acțiuni).