phone icon

Linia Verde

+373 22 229 960
MENU
Inapoi

Seminar ”Standarde de integritate în sectorul privat” la Agenția Proprietății Publice

29 octombrie, 2020

Pe data de  29 octombrie 2020, Agenția Proprietății Publice i-a invitat  pe conducătorii întreprinderilor de stat și societăților comerciale cu cotă majoritară a statului, de a participa la seminarul de instruire cu tema: ”Standarde de integritate în sectorul privat”, desfășurat de  reprezentanții Centrului Național Anticorupție.

Seminarul se înscrie în șirul de instruiri ”Integritate și anticorupție”, planificate pentru reprezentanții entităților economice din administrarea Agenției, dar și pentru angajații săi,  în contextul realizării Planului de instruire profesională, aprobat prin ordinul  directorului general al Agenției.

În cadrul instruirii au fost abordate teme ce țin de corelația corupție-anticorupție-integritate; politici anticorupționale în sectorul privat, instituționalizarea măsurilor de consolidare a integrității în sectorul privat, beneficiile implementării standardelor de integritate și alte subiecte de interes pentru participanți.

Printre priorităţile de bază ale Centrului Naţional Anticorupţie este educarea societăţii şi promovarea standardelor de integritate în rândurile agenţilor publice. În contextul pandemiei, CNA, sprijinit de proiectul UNDP Moldova, a lansat un centru mobil pentru instruiri cu ajutorul căruia se deplasează la entităţi pentru a desfăşura şedinţele de informare în aer liber.

Reamintim că, Agenția Proprietății Publice are semnat un acord de colaborare cu Centrul Național Anticorupție prin care cele două autorități au pus bazele unei cooperări mai strânse și a unui schimb de informații mai eficient în vederea prevenirii și combaterii fenomenului corupției, în conformitate cu normele de respect, încredere, bună credință și cooperare reciproc avantajoasă.