phone icon

Linia Verde

+373 22 229 960
MENU
Inapoi

Semnarea contractul de parteneriat public-privat pentru modernizarea gărilor auto din Moldova

21 decembrie, 2018

Comunicat de presă

A fost semnat contractul de parteneriat public-privat

pentru modernizarea gărilor auto din Moldova

 

Pe data de 17 decembrie 2018, Agenția Proprietății Publice, în calitate de partener public și S.R.L. “Gările Auto Moderne”, în calitate de partener privat au semnat contractul de parteneriat public-privat „Modernizarea și eficientizarea activității filialelor Î.S. „Gările și Stațiile Auto”.

Conform contractului de parteneriat public-privat, partenerul privat, pe parcursul a 3 ani de la semnarea contractului, urmează să asigure reconstrucția gărilor și stațiilor auto la standarde europene, iar la finele contractului toate activele parteneriatului vor fi transmise, cu titlu gratuit, în proprietatea partenerului public.

Semnarea acestui contract vine ca urmare a desfășurării concursului public de selectare a partenerului privat pentru implementarea proiectului „Modernizarea și eficientizarea activității filialelor Î.S. „Gările și Stațiile Auto”, anunțat la 28 septembrie 2018 în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Acest concurs a fost câștigat de către asocierea operatorilor economici FPC „ExFactor-Grup” S.R.L., “Gările Auto Moderne” S.R.L. și persoana fizică Lluka MUCO.