phone icon

Linia Verde

+373 22 229 960
MENU
Inapoi

Mihai Soțchi, director general adjunct al Agenției Proprietății Publice în vizită de lucru la S.A. ”Drumuri Căușeni”

30 octombrie, 2020

Mihai Soțchi, director general adjunct al Agenției Proprietății Publice a mers azi în vizită de lucru la S.A. ”Drumuri Căușeni”. În cadrul acesteia  oficialul s-a întâlnit cu reprezentanții colectivului de muncă  și au discutat mai multe aspecte ce țin de activitatea întreprinderii precum și planurile ce de dezvoltarea ei.

Mihai Soțchi, a subliniat că problemele existente care apar și reapar de fiecare dată trebuie să fie identificate, discutate și soluționate imediat. Domnia sa a asigurat că Agenția Proprietății Publice va continua să susțină toate inițiativele bune, dar rezultatele pozitive depind în mare măsură de eforturile comune și de dorința oamenilor de a îmbunătăți situația.

Una dintre problemele cele mai stringente a întreprinderii, rămâne a fi deținerea unui număr insuficient de tehnică, mașini și utilaje, ce ar da posibilitate sectoarelor S.A ”Drumuri - Căușeni" să execute lucrări de întreținere pe timp de vară și pe timp de iarnă și lucrări de reparații de anvergură și complexitate cît mai mare.

Mihai Soțchi, director general adjunct al Agenției Proprietății Publice, s-a arătat convins că autoritățile vor întreprinde toate măsurile necesare pentru a redresa situația și și-a exprimat convingerea că asigurarea de mijloace și tehnologii moderne și de mare eficiență va spori capacitatea tehnică a companiei de a putea duce la bun sfârșit orice lucrare preconizată. Acest lucru vine din nevoia de a finaliza proiecte mai vechi sau mai noi care într-o perioadă mai scurtă de timp să satisfacă nevoia unei infrastructuri de transport de calitate.

Potrivit directorului S.A ”Drumuri-Căușeni” întreținerea drumurilor din zonele și sectoarele raionului Căușeni și Stefan-Voda are o prioritate pentru companie, mai ales în condițiile de organizare a lucrărilor de întreținere de iarnă. Unde se constată o problemă, trebuie să se ia măsuri rapide de remediere cît timpul mai este favorabil.

Menționăm că principalele obiective ale lucrărilor desfășurate în zonele și sectoarele de drumuri din Republica Moldova care intră în responsabilitatea S.A Drumuri Căușeni rămîn a fi: plombarea gropilor din asfalt; repararea suprafețelor burdușite; badijonarea suprafețelor poroase; colmatarea fisurilor și crăpăturilor la îmbrăcămințile asfaltice; colmatarea crăpăturilor și rosturilor la îmbrăcămințile cu lianți hidraulici și aducerea la profil a acostamentelor prin tăiere manuală sau mecanizată.

Potrivit administrației S.A ”Drumuri-Căușeni" aceste lucrări sunt tratate cu prioritate, în cadrul programelor de reparații curente. Scopurile acestor programe este punerea în ordine și aducerea la un nivel de minim viabilitate a drumurilor naționale și autostrăzilor. Aceste lucrări de reparații periodice/curente în marea măsură consta din tratamente bituminoase, covoare asfaltice.