phone icon

Linia Verde

+373 22 229 960
MENU
Inapoi

Agenția Proprietății Publice - deschisă pentru cooperare cu Grupul Băncii Mondiale

15 iunie, 2021

Reprezentanții Agenției Proprietății Publice (APP) au participat la ședință online cu reprezentanții Grupului Băncii Mondiale în cadrul demarării procesului de consultări sectoriale de diagnosticare a sectorului privat al țării și inițierea în cazul dat a colectării, analizei și gestionării datelor în contextul întreprinderilor de stat și societăților comerciale cu cota statului în capital social.

În debutul ședinței, reprezentantul Agenției Proprietății Publice, Lilian Cristiuc, șef Direcție administrare corporativă, metodologii și reglementări, a salutat inițiativa acestui dialog subliniind că APP optează pentru transparență în activitate oferind acces la informațiile publice ce țin de activitatea entităților din subordine. ,,Reiterăm importanța opiniei Băncii Mondiale în cadrul acestui proces. Activitatea inițiată este complicată, informațiile privind activitatea întreprinderilor fiind permanent completate și actualizate. Suntem deschiși pentru acordarea sprijinului necesar”, a subliniat Lilian Cristiuc.

În cadrul întâlnirii online, reprezentanții Băncii Mondiale au informat despre inițierea studiului de diagnosticare a sectorului privat (CPSD), acesta având ca scop identificarea constrângerilor pentru investiții mai mari din sectorul privat, precum și reformele cheie la care ar putea recurge aceste constrângeri și debloca potențialul investițiilor și operațiunilor din sectorul privat. Unul din domeniile identificate pentru analiza ulterioară este statutul întreprinderilor de stat.

În același context, experții din cadrul Băncii Mondiale s-au referit la conlucrarea cu diferite țări, remarcând, în Republica Moldova, transparența și deschiderea Agenției Proprietății Publice, fapt ce a permis colectarea informațiilor necesare despre activitatea entităților din subordine.

Reprezentanții Grupului Băncii Mondiale au mulțumit pentru deschidere reliefând intenția de cooperare continuă cu Agenția Proprietății Publice.

Reamintim că, conform cadrului normativ, Agenția Proprietății Publice exercită în numele Guvernului funcțiile de fondator al întreprinderilor de stat și de deținător de acțiuni în societățile comerciale cu cota statului în capital social.