phone icon

Linia Verde

+373 22 229 960
MENU
Inapoi

Agenția Proprietății Publice: Drumurile bune și indicatori economici în creștere sunt cerințele prioritare pentru entitățile de profil din subordine

22 septembrie, 2021

În contextul multiplelor adresări privind executarea în termen și calitativă a lucrărilor de reparație și respectarea concomitentă a amenajării corespunzătoare a drumurilor pe teritoriul întregii țări, Agenția Proprietății Publice comunică următoarele.

Întreținerea, reparația, modernizarea, dezvoltarea drumurilor publice în toate regiunile țării sunt obiective importante în activitatea tuturor societăților comerciale cu capital public cu profil drumuri din subordine.

Într-adevăr, respectarea acestor obiective este o necesitate stringentă, reliefată de societate, starea drumurilor alcătuind și prima impresie a cetățenilor străini despre țara noastră, cu care nu putem fi mulțumiți totalmente și pentru care trebuie să muncim împreună.

Totodată, asigurăm reprezentanții societății civile, că sesizările parvenite ce țin de managementul defectuos a unor entități, vor fi analizate fiind întreprinse măsurile prevăzute conform legislației în vigoare.

În aceeași ordine de idei, Agenția Proprietății Publice face apel către factorii de decizie din cadrul societăților cu capital public, pentru continua responsabilizare și implicare, precum și asigurarea transparenței în administrarea mijloacelor financiare ale statului. Dificultățile, proprii mai multor întreprinderi din țară pe parcursul anului 2020, au fost depășite. Buna administrare a domeniului gestionat, cu implementarea noilor tehnologii, creșterea continuă a indicatorilor economico-financiari, trebuie să fie oglindite în agenda fiecărei entități de profil pentru anul curent.

Subiectele privind lucrările de reparație, întreținere curentă și periodică a drumurilor naționale, executarea marcajului rutier, pregătirea pentru perioada de iarnă, au fost abordate și de conducerea Administrației de Stat a Drumurilor în cadrul unei întruniri recente cu directorii S.A. Drumuri, la care au participat reprezentanți ai Agenției Proprietății Publice.